Google Flights: Πώς λειτουργεί

0
Google Flights: Πώς λειτουργεί

Ως ταξιδιώτης, είμαι σίγουρος ότι δεν θα σας πείραζε να πληρώνετε όσο το δυνατόν λιγότερα για κάθε πτήση που παίρνετε. Αυτός είναι πιθανώς ο λόγος που ταξιδιώτες σαν εμένα χρησιμοποιούν εργαλεία συγκέντρωσης ναύλων ή ιστότοπους. Οι Πτήσεις Google είναι μια αξιόπιστη και ολοκληρωμένη υπηρεσία αναζήτησης και κρατήσεων πτήσεων που αποσύρει τους ναύλους από αεροπορικές εταιρείες και κορυφαία ταξιδιωτικά γραφεία και διευκολύνει τους ταξιδιώτες να συγκρίνουν και να κάνουν κράτηση πτήσης με μέγιστη εξοικονόμηση πόρων.

Η Google Flights έχει καταιγίσει τον τομέα των κρατήσεων πτήσεων. Από το τι είναι η Αναζήτηση Πτήσεων Google μέχρι το πώς λειτουργεί και τι να περιμένουμε, το άρθρο δεν αφήνει κανένα περιθώριο.

Τσέκαρέ το!

Σχετικά με τις Πτήσεις Google

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι Αναζήτηση Πτήσεις Google δεν είναι διαδικτυακό ταξιδιωτικό γραφείο (OTA). Επομένως, μην περιμένετε να κάνετε απευθείας κράτηση ξενοδοχείου, πτήσης ή κρουαζιέρας σε αυτήν τη μηχανή αναζήτησης.

Είναι μια πλατφόρμα όπου διάφορες αεροπορικές εταιρείες και ΟΤΑ δημοσιεύουν αεροπορικά εισιτήρια. Όσο και αν δεν μπορείτε να αγοράσετε την πτήση σας σε αυτήν την πλατφόρμα, έχει συνδέσμους που μπορείτε να ακολουθήσετε για να το κάνετε. Ο κύριος σκοπός του είναι να σας βοηθήσει να συγκρίνετε τους ναύλους, να επιλέξετε τους χαμηλότερους και, στη συνέχεια, να προχωρήσετε στον ιστότοπο ή στην πύλη του αντίστοιχου εκδότη αεροπορικών εισιτηρίων για να ολοκληρώσετε την κράτηση.

Τα κριτήρια σύγκρισης περιλαμβάνουν διαδρομές, ώρες, τιμές και χρονοδιαγράμματα, μόνο για να αναφέρουμε μερικά. Εκτός από την εύρεση της φθηνότερης επιλογής, η σύγκριση σάς βοηθά να εντοπίσετε την πιο κατάλληλη και βολική πτήση για επιβίβαση. Η Αναζήτηση Google ενδέχεται να μην εμφανίζει όλες τις λεπτομέρειες. Εξετάστε το ενδεχόμενο να ελέγξετε την πλήρη πολιτική ναύλων ή αποσκευών, εξαιρέσεις, όρους κ.λπ. στην ιδιοκτησία του εκδότη του ναύλου.

Πώς λειτουργεί η Αναζήτηση Πτήσεων Google;

Όταν τίθεται στην εργασία, το εργαλείο πραγματοποιεί αναζήτηση σε όλες τις βάσεις δεδομένων των διαφόρων διαδικτυακών ταξιδιωτικών πρακτορείων ή μεμονωμένων αεροπορικών εταιρειών. Καθώς αναζητά, εστιάζεται συνήθως στις τιμές, τις θέσεις και τα δρομολόγια πτήσεων. Χρησιμοποιεί ένα πρόγραμμα με το όνομα ITA Matrix development.

Η Google αγόρασε το λογισμικό ITA το 2011 και το χρησιμοποίησε για να δημιουργήσει τις δημοφιλείς Πτήσεις Google. Εκτός από τη βασική αναζήτηση, η πλατφόρμα διαθέτει και προηγμένη διεπαφή. Το τελευταίο σας δίνει τον πλήρη έλεγχο της αναζήτησης.

Οδηγός σχετικά με τον τρόπο χρήσης του Google Flights

Τώρα που έχετε μια ιδέα για το πώς λειτουργεί η μηχανή αναζήτησης, ακολουθεί ένας βήμα προς βήμα οδηγός για τη χρήση της.

Το πρώτο βήμα είναι η πρόσβαση στο Πτήσεις Google Αναζήτηση. Εδώ είναι ο επίσημος ιστότοπος, https://www.google.com/flights. Κατά προτίμηση, χρησιμοποιήστε την έκδοση για επιτραπέζιους υπολογιστές, καθώς είναι πολύ καλύτερη από τη χρήση ενός smartphone. Εξίσου σημαντικό, δεν υπάρχει εφαρμογή για κινητά σχεδιασμένη για αυτήν την εργασία.

Κάνοντας κλικ στη διεύθυνση URL, θα ανακατευθυνθείτε στη σελίδα προορισμού. Μπορείτε να αναζητήσετε πτήσεις με βάση διάφορα κριτήρια, όπως ημερομηνίες, προορισμούς ταξιδιού και τοποθεσίες αναχώρησης. Τα αποτελέσματα αναζήτησης εμφανίζονται στην ίδια σελίδα. Πρέπει να εκτιμήσει κανείς την απλότητα και τη φιλικότητα προς το χρήστη, χωρίς να ξεχνά την αποτελεσματικότητα.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι αναζήτησης της καλύτερης πτήσης και εδώ είναι μια περίληψη:

 • Μπείτε στο αεροδρόμιο αναχώρησης.
 • Εισαγάγετε το αεροδρόμιο άφιξης.
 • Εισαγάγετε την ημερομηνία του ταξιδιού σας
 • Επιλέξτε τύπο ταξιδιού: απλή διαδρομή, μετ‘ επιστροφής, πολλαπλή πόλη
 • Εισαγάγετε τον αριθμό των θέσεων και των επιβατών, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, ενηλίκων και βρεφών σε καθίσματα ή γύρους
 • Επιλέξτε τον τύπο κατηγορίας: πρώτης κατηγορίας, business class, premium economy και economy

Ευτυχώς, οι Πτήσεις Google σάς επιτρέπουν να φιλτράρετε σχεδόν τα πάντα για την πιο κατάλληλη πτήση. Αυτά είναι μερικά κριτήρια που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά το φιλτράρισμα της αναζήτησής σας:

 • Τσάντες
 • Σταματά
 • Αεροπορικές εταιρείες
 • Τιμή
 • Φορές
 • Συνδέοντας Αεροδρόμια

Είναι όλες οι αεροπορικές εταιρείες στις Πτήσεις Google;

Δυστυχώς, η απάντηση σε αυτό είναι όχι, παρά το γεγονός ότι οι πιο δημοφιλείς αεροπορικές εταιρείες βρίσκονται στην πλατφόρμα. Μερικές από τις αεροπορικές εταιρείες που δεν θα βρείτε στην πλατφόρμα περιλαμβάνουν τις Thai Airways, China Eastern, Air China, Allegiant και Southwest Airlines. Επομένως, εάν είστε πιστοί σε τέτοιες αεροπορικές εταιρείες, χρειάζεστε μια άλλη εναλλακτική όταν αναζητάτε φθηνές πτήσεις. Εναλλακτικά, επισκεφτείτε τους επίσημους ιστότοπούς τους για προσφορές και λεπτομέρειες πτήσεων.

Μπορείτε να ακυρώσετε μια πτήση μέσω της Google Flights;

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η αναζήτηση Google Flights δεν προορίζεται για κράτηση πτήσεων. Για το λόγο αυτό, η ακύρωση ενός δεν είναι δυνατή μέσω του Διαδικτύου. Γι‘ αυτό είναι σημαντικό να σημειώσετε το διαδικτυακό ταξιδιωτικό πρακτορείο ή την αεροπορική εταιρεία με την οποία θα συμβιβαστείτε τελικά μετά την αναζήτηση και τη σύγκριση. Σε περίπτωση που αποφασίσετε να το ακυρώσετε, αυτό είναι το μέρος που πρέπει να πάτε.

Ωστόσο, να θυμάστε ότι το αν θα λάβετε επιστροφή χρημάτων ή όχι εξαρτάται από την πολιτική της πλατφόρμας. Επομένως, να είστε πρόθυμοι να λάβετε υπόψη τους περιορισμούς των κανόνων για να αποφύγετε ενοχλήσεις αργότερα.

συμπέρασμα

Σαφώς, Πτήσεις Google είναι ένα πράγμα στο οποίο πρέπει πάντα να στραφούν οι ταξιδιώτες όταν αναζητούν φθηνές πτήσεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κάνετε αναζήτηση χρησιμοποιώντας διάφορα κριτήρια. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να φιλτράρετε τα αποτελέσματα αναζήτησης για να περιορίσετε τις επιλογές σας όσο το δυνατόν περισσότερο. Ωστόσο, μην ξεχνάτε ότι η Google δεν επικυρώνει το περιεχόμενο ή τις πληροφορίες, απλώς τα εμφανίζει όπως είναι διαθέσιμα με το απόθεμα των εκδοτών ή της αεροπορικής εταιρείας. Για οποιαδήποτε διαφωνία ή διένεξη, πρέπει να διευθετήσετε το θέμα μόνο με τον εκδότη ή την αεροπορική εταιρεία.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar