Ταξιδιωτικός οδηγός: Βενετία, Ιταλία – Cheapfaremart

0
Ταξιδιωτικός οδηγός: Βενετία, Ιταλία – Cheapfaremart

Το Μεγάλο Κανάλι

Έχετε ακούσει ποτέ για θαλάσσια λεωφορεία και θαλάσσια ταξί; Μπορεί να σας ακούγεται περίεργο, αλλά το Μεγάλο Κανάλι στη Βενετία είναι το μέρος όπου μπορείτε να ζήσετε όλα αυτά. Αυτό το υδάτινο σώμα παρέχει τον μεγαλύτερο διάδρομο υδάτινης κυκλοφορίας στην πόλη. Χρησιμοποιήστε τα δημόσια λεωφορεία ή ταξί ή νοικιάστε μια γόνδολα για να διασχίσετε το κανάλι. Η πόλη είναι επίσης δημοφιλής ως η «Πόλη των Καναλιών». Το Grand Canal χαρακτηρίζει αυτή την εντύπωση της πόλης πολύ καλά.

Γέφυρα των Στεναγμών

Βενετία είναι γνωστή ως η πόλη των γεφυρών. Ας καταλάβουμε γιατί με ένα καινοτόμο παράδειγμα. Χτισμένο το 1600, αυτό είναι ένα αριστούργημα της αρχιτεκτονικής της Βενετίας, κατασκευασμένο από πέτρα της Ίστριας, έναν ειδικό τύπο αδιαπέραστου ασβεστόλιθου. Η τοξωτή γέφυρα περνά πάνω από το Rio di Palazzo και έχει παράθυρα από πέτρινα κάγκελα. Συνδέει τη Νέα Φυλακή (Prigioni Nuove) με τα δωμάτια ανάκρισης στο Παλάτι των Δόγηδων.

Σαν Μάρκο

Αν είστε λάτρης των Tekken, Assassin’s Creed II και Venetica, το San Marco είναι το κατάλληλο μέρος για εσάς. Οι πλοκές στα βιντεοπαιχνίδια έχουν στηθεί στον Άγιο Μάρκο. Αν και είναι μια μικρή συνοικία, αυτή φιλοξενεί πολλά από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της Βενετίας, όπως η Πλατεία του Αγίου Μάρκου, η Βασιλική του Αγίου Μάρκου, το Παλάτι των Δόγηδων, το Bar Harry, το Palazzo Dandolo, για να αναφέρουμε μερικά.

St Mark’s Campanile – Το καμπαναριό

Τοποθετημένο σε μια γωνία της πλατείας του Αγίου Μάρκου, το καμπαναριό, ύψους 98,6 μέτρων (323 πόδια), είναι ένα εμβληματικό σύμβολο της πόλης. Αρχικά, χτίστηκε τον 9ο αιώνα με στόχο να παρακολουθεί την πόλη. Η κατασκευή ξεκίνησε τη βασιλεία του Pietro Tribuno (887-912) και ολοκληρώθηκε κατά τη διάρκεια της θητείας του Domenico Morosini (1148 -1156).

Ένα πυραμιδικό κωδωνοστάσιο καλύπτει τον πύργο και στην κορυφή του υπάρχει ένας χρυσός ανεμοδείκτης ή ένας ανεμοδείκτης που κρατά την κατεύθυνση του ανέμου. Ωστόσο, ο πύργος που βλέπετε σήμερα απέκτησε το μοντέρνο σχήμα και το σχεδιασμό του το 1514. Ο σημερινός πύργος ανακατασκευάστηκε στη σημερινή του μορφή το 1912 μετά την κατάρρευση του 1902.

Ενετική λιμνοθάλασσα

Αν είστε λάτρης της φύσης, μην χάσετε αυτή τη λιμνοθάλασσα. Η πόλη της Βενετίας είναι το μεγαλύτερο νησί του κλειστού κόλπου της Αδριατικής Θάλασσας στη βόρεια Ιταλία. Με μια έκταση 550 τετραγωνικών χιλιομέτρων, η λιμνοθάλασσα εκτείνεται από τον ποταμό Σίλε στα βόρεια έως τη Μπρέντα στα νότια. Η λιμνοθάλασσα έχει ιστορική και οικονομική σημασία. Στο παρελθόν, η λιμνοθάλασσα χρησίμευε ως ασπίδα του ρωμαϊκού πολιτισμού από φυγάδες εισβολείς, κυρίως Ούννους. Εξακολουθεί να στεγάζει μια βάση για ένα λιμάνι, το Ενετικό Άρσεναλ. Η λιμνοθάλασσα φιλοξενεί μια σειρά από υδρόβιες ζωές που παρείχαν ένα μέσο επιβίωσης στον πολιτισμό. Και, παρέχει μια μεγάλη βάση για την επιχείρηση ιχθυοκαλλιέργειας.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar