Πρώτη φορά που πετάμε σε αεροπλάνο: Συμβουλές και οδηγός

0
Πρώτη φορά που πετάμε σε αεροπλάνο: Συμβουλές και οδηγός

Ενθουσιασμός, σύγχυση και άγχος – τα βιώνετε όλα ταυτόχρονα πριν επιβιβαστείτε στην πτήση σας; Λοιπόν, δεν είσαι μόνος! Όλοι οι ταξιδιώτες που ταξιδεύουν για πρώτη φορά αεροπορικώς το περνούν γιατί είναι περίεργοι, αλλά δεν έχουν ιδέα τι να περιμένουν όταν πετούν σε ένα αεροπλάνο.

Ακολουθούν οδηγίες και συμβουλές για να κάνετε αυτή την εμπειρία λίγο πιο ήρεμη και χαλαρωτική.

Check-in online

Τα αεροπορικά ταξίδια έχουν γίνει απρόβλεπτα όσο ποτέ άλλοτε. Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί λόγω της πανδημίας συχνά γίνονται πρωτοσέλιδα. Τώρα, δεν μας εκπλήσσουν πια. Θα πρέπει να κάνετε check-in online και να επιβεβαιώνετε τακτικά την κατάσταση της πτήσης σας. Μερικές φορές λόγω κάποιων αναπόφευκτων συνθηκών, οι πτήσεις καθυστερούν, επαναπρογραμματίζονται ή ακόμα και ακυρώνονται. Επιβεβαιώστε το πρόγραμμα στον ιστό ή την εφαρμογή για κινητά της αεροπορικής εταιρείας.

Μάθετε τους κανόνες της αεροπορικής εταιρείας και τις απαιτήσεις αποσκευών

Η υπερσυσκευασία είναι μια κατάσταση στην οποία μπορείτε εύκολα να βρεθείτε, ιδιαίτερα όταν ταξιδεύετε για πρώτη φορά. Η χρέωση του μεταφορέα για τις αποσκευές εξαρτάται από το μέγεθος και το βάρος της. Ελέγξτε τον ιστότοπο της αεροπορικής εταιρείας για να μάθετε τη διάσταση των ειδών που φέρουν το check-in και τα χειροποίητα αντικείμενα.

Κάντε μια δική σας έρευνα, μάθετε πόσο θα σας χρεώσει η αεροπορική εταιρεία που ταξιδεύετε για παραδοτέες αποσκευές, χειραποσκευές και προσωπικά αντικείμενα. Μάθετε ακριβώς τι να μεταφέρετε και πού θα βρίσκονται οι τσάντες ενώ βρίσκεστε στο πλοίο. Λάβετε υπόψη σας αυτό γιατί διαφορετικές αεροπορικές εταιρείες έχουν διαφορετικές απαιτήσεις για τις αποσκευές και το ποσό μπορεί να μην είναι το ίδιο για όλες τις εταιρείες.

Να έχετε μαζί σας όλα τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα

Το άγχος που συνοδεύει τον προγραμματισμό μιας πτήσης, ειδικά όταν ταξιδεύετε για πρώτη φορά, μπορεί να βρεθείτε σε μια συμβιβαστική κατάσταση όπου ξεχάσατε όλα τα ταξιδιωτικά σας έγγραφα ή μερικά από αυτά. Πάντα βεβαιωθείτε ότι δεν αφήνετε πίσω την ταυτότητά σας, την απαιτούμενη βίζα και το διαβατήριό σας πριν φύγετε από το σπίτι σας για το πρώτο σας ταξίδι.

Αυτή η κατάσταση μπορεί να σας προκαλέσει τύψεις επειδή οι χώρες θα σας αρνηθούν εντελώς την είσοδο στον τόπο προορισμού. Κάποιοι μπορεί να μην σας επιτρέψουν να φύγετε από τη χώρα τους χωρίς να προσκομίσετε αυτά τα έγγραφα.

Εάν χρησιμοποιείτε μια αεροπορική εταιρεία που σας χρειάζεται να κάνετε check-in στο αεροδρόμιο, βεβαιωθείτε πάντα ότι έχετε μαζί σας τον αριθμό PNR και τον παραδίδετε σε έναν πράκτορα ελέγχου εισιτηρίων. Ωστόσο, εάν η αεροπορική εταιρεία που χρησιμοποιείτε σας έχει επιτρέψει να κάνετε check-in μέσω Διαδικτύου, βεβαιωθείτε ότι έχετε εκτυπώσει την κάρτα επιβίβασής σας ή την έχετε αποθηκεύσει στο κινητό σας τηλέφωνο. Σε καμία περίπτωση μην αφήνετε πίσω αυτά τα έγγραφα και μην τα παραθέσετε τυχαία.

Ντυθείτε με άνετα ρούχα

Αυτό μπορεί να ακούγεται πολύ νέο, ειδικά για έναν που ταξιδεύει για πρώτη φορά. σκεφτείτε τι θα φορέσετε ενώ ταξιδεύετε για μέγιστη άνεση. Επειδή το να νιώθεις άβολα σε ένα αεροπλάνο για πολλές ώρες και μεγάλες αποστάσεις μπορεί να είναι πολύ απογοητευτικό και γεμάτο τύψεις.

Το να φοράτε άνετα παπούτσια και να αφαιρούνται πολύ εύκολα είναι απαραίτητο στο αεροδρόμιο, επειδή οι έλεγχοι ασφαλείας θα χρειαστεί να βγάλετε τις μπότες για επιθεωρήσεις. Ωστόσο, υπάρχει μια εξαιρετική περίπτωση για άτομα ηλικίας κάτω των 12 ετών και ηλικιωμένους άνω των 75 ετών.

Άφιξη νωρίς στο αεροδρόμιο

Η επιβίβαση σε αεροπλάνο δεν είναι τόσο εύκολη όσο η επιβίβαση σε τρένο ή λεωφορείο. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να προσέξετε όταν ταξιδεύετε για πρώτη φορά αεροπορικά. Υπάρχει μια διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε στο αεροδρόμιο για να μπορέσετε να επιβιβαστείτε σε αεροπλάνο. Οι αποσκευές σας πρέπει να περάσουν από ελέγχους ασφαλείας. Ως άτομο που ταξιδεύετε, πρέπει να περάσετε από κάθε σημείο ελέγχου ασφαλείας προτού σας επιτραπεί να επιβιβαστείτε σε αεροπλάνο.

Η κατάσταση μερικές φορές τείνει να είναι λίγο μεγάλη όπου θα βρείτε μεγάλες ουρές στο αεροδρόμιο. Αυτό συμβαίνει πολλές φορές, ειδικά κατά τη διάρκεια των ταξιδιών αιχμής, όταν ο αριθμός των επιβατών αυξάνεται. Δεν θέλεις να σε αφήσει αεροπλάνο γιατί έφτασες αργά και δεν μπόρεσες να περάσεις τη διαδικασία στην ώρα σου. Ως ταξιδιώτης που ταξιδεύει για πρώτη φορά, βεβαιωθείτε ότι θα φτάσετε στο αεροδρόμιο 2 ή 4 ώρες νωρίτερα πριν από την πτήση σας, αλλά αυτό ποικίλλει ανάλογα με τον προορισμό σας, είτε είναι εσωτερικός είτε διεθνής, για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία και να επιβιβαστείτε στην ώρα σας.

Θα σας αρέσει να διαβάσετε αυτό: Flying With a Baby: Travel Tips and Advice

Βεβαιωθείτε ότι πίνετε αρκετό νερό

Ως ταξιδιώτης που ταξιδεύετε για πρώτη φορά, μπορεί να συνειδητοποιήσετε ότι αντιμετωπίζετε πονοκεφάλους και ζαλάδες επειδή είναι η πρώτη φορά που ταξιδεύετε με αεροπλάνο. Και επειδή δεν έχετε συνηθίσει σε χαμηλή υγρασία καμπίνας και μεγάλο υψόμετρο. Προσπαθήστε επίσης να αποφεύγετε τα ποτά με υψηλές ποσότητες αλκοόλ, καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι το αλκοόλ προκαλεί αφυδάτωση. Η καλύτερη λύση για να ξεπεράσετε αυτήν την κατάσταση είναι να λαμβάνετε πολλές ποσότητες νερού που θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε ενυδατωμένοι ενώ ταξιδεύετε.

Έρευνα για το αεροδρόμιο της άφιξής σας

Μάθετε για τον προορισμό σας. Όχι μόνο χρειάζεται να σχεδιάσετε πράγματα να κάνετε, μέρη για να δείτε, ξενοδοχεία για διαμονή και εστιατόρια για φαγητό, αλλά και το καλύτερο αεροδρόμιο άφιξης, ασφαλή και οικονομικά μέσα μεταφοράς από και προς το αεροδρόμιο κ.λπ. Μπορεί να σας ζητηθεί να κάνετε κάποια ανταλλαγή συναλλάγματος, καθώς ορισμένες χώρες ενδέχεται να μην σας επιτρέπουν να χρησιμοποιείτε τις κάρτες σας στα ΑΤΜ τους ενώ βρίσκεστε στη χώρα. Η ανταλλαγή συναλλάγματος σε ένα αεροδρόμιο είναι μια ακριβή επιλογή. Τα περισσότερα χρεώνουν ένα τέλος ή χρέωση υπηρεσιών από 5 έως 15 $.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar